Wednesday, March 2, 2011

Contest Sweet Couple with Sweet Stories

Nak bayar tag dari ET... Buat yg ni dulu sebab sgt menarik hehe...





Kalau nak join klik banner atas atau sini


Tarikh tutup :
15 March 2011

Cinta jarak jauh dan lautan jadi pemisah. Ya, memang itu kenyataan dari 7tahun lepas dan kini. Sebab suamiku kerja laut (oil n gas). Kami kenal melalui Friendster ketika aku semester akhir diploma. Berada di alam maya,balas2 mesej di inbox dan kuar blind date,si dia dari KL dan aku tunggu di Temerloh. 

1st date si dia terus berjanji akan masuk meminang dan selepas dating kali pertama tu jugak, aku ditinggalkan jauh bila si dia pergi kerja selama 60hari di tengah lautan. Hanya video cd yang ada lagu 'Kerna Ku Sayang Kamu ' yang menjadi peneman ketika rindu. Video tu si dia letak gambar2 ku yang dicuri di Friendster sambil diiringi lagu tu.Kami jarang berjumpa kerana kerja si dia begitu.Setahun 4,5 kali aje jumpa dan sehingga kini pun macam tu.

Dan sekembali dari lautan kami membuat persedian bertunang seterusnya berkahwin (pada semester kedua akhir degree) dan Alhamdulillah kami bahagia bersama dua orang puteri...


Ucapan kepada si dia :

Daddy,

Mummy tetap setia pada Daddy hingga ke akhir hayat dan sabar dan tabah menanti kepulangan Daddy dari samudera luas biarpun berbulan lamanya menunggu.Kasih dan sayang kita seluas lautan yg memisahkan kita.Semoga cinta kita kekal ke hujung nyawa...

Ok  tu je,jiwang tau hehe...

Nak tag :

  • ctmarqonah
  • su su
Good luck!~

7 comments:

Miss Bluepinkiey said...

cinta jarak jauh...akak mmg terbaek!...
:)..semoga terus berbahagia...
jalan cerita yg ringkas..tp penuh makna...
gud luck!..n thx sbb join contest..:)

putrimummy said...

mekacih dik =D

Miss Bluepinkiey said...

double check contest....hari final contest da semakin hampir...:)...gud luck!..hehehhe

Mrs. Asida said...

aku pun de tgk vdeo tu kan.. :)

Mrs. Asida said...

http://ilovecontestblog.com/2011/03/14/ga-pertama-teka-jumlah-novel-my-shaizhar/

azura samsuddin said...

gud luck izan, zura de tag izan join contest

http://azurasamsuddin-contest.blogspot.com/2011/03/contest-aksi-si-kecil-syok-tidur.html

join tau!!

PuaN su SU said...

izan...su baru perasan hu hu hu............
sorry